U neposrednoj blizini Banje Koviljače, na desnoj obali Drine, prirodne lepote upotpunio je sportsko rekreativni kompleks Sunčana reka.

Koliko god se trudili da vam približimo Suncem okupanu reku, raskošno zelenilo, blagu klimu i veštu ruku graditelja ovog kompleksa, ostaćemo nedorečeni, jer slike koje žive tamo, govore hiljadu reči. Sunčana reka se nalazi između planina Gučeva i Majevice, uz magistralni put Šabac – Loznica – Zvornik.

Etno stil kompleksa oplemenjen je modernim detaljima, koji su vešto uklopljeni i savršeno se prepliću i upotpunjuju kao planinski i rečni vazduh koji se na ovom mestu ukrštaju.

Sam smeštaj u etno kompleksu je svojevstan događaj i povod za priču. Kompleks poseduje nekoliko tipova smeštaja sa univerzalnim zaštitnim etno simbolom koji podrazumeva prirodne materijale, drvo i kamen, i svedenost enterijera.
Prema vašim željama i afinitetima možete biti smešteni u udobnim, kompletno opremljenim sobama, možete smeštaj potražiti u naselju Robert de Niro, ili u seocetu Ko nekad i spavati u kućicama od drveta i blata, na krevetima od slame.
Sadržaj koji nudi Sunčana reka bitno je odvaja od ostalog dela turističke ponude u Zapadnoj Srbiji. U letnjim mesecima, na raspolaganju vam je 150 metara uređene plaže koja nosi ime po slavnom reditelju Zdravku Šotri, Šotrina plaža, jer je poslužila kao scenografija za više njegovih serija i filmova.

Na prostoru kompleksa nalaze se tereni za: košarku, fudbal, odbojku na pesku, tenis, bagminton, staza za trčanje duga 5000 metara. Pored velikog broja terena sagrađeno je i vežbalište/teretana na otvorenom za one goste koji i tokom odmora žele da ostanu u formi.

Tu je sjajno osmišljeno i uređeno igralište za decu. Ono što je deci posebno zanimljivo je farma ili mini zoo vrt, koji je pored ergele konja, ponija i magaraca dom i za zečeve, golubove, ukrasne koke, patke..

Poligon za streličastvo i jedini AirSoft poligon u Srbiji takođe su deo sadržaja ovog kompleksa. Airsoft je vojni simulacioni sport, u kojem se upotrebljavaju replike vatrenog oružja, koje izbacuju plastične kuglice.

Do sada smo govorili o aktivnostima mogućim u sklopu samog kompleksa. Ako bismo se upustili u nabrajanje izleta i organizovanih tura van kompleksa, ne bismo sebi dali lak zadatak. Zato ćemo izdvojiti samo neke: domaćini organizuju ture sakupljanja lekovitog bilja i gljiva, paraglajding, vožnju fijakerom do Banje Koviljače, jahanje na duge staze po obroncima okolnih planina, posete obližnjim manastirima i etno kompleksima.

Poseta Sunčanoj reci garantuje nezaboravno iskustvo, čarobne trenutke odmora, rekreacije i relaksacije. Sve što su čovek i priroda stvorili zajedničkim radom, poštujući jedni druge, daje dobre rezultate i zaslužuje samo reči hvale.

Postavi komentar

Pogledajte i ove lokacije
Kontaktirajte nas

Koristi druge simbole captcha txt