U centralnom delu Srbije i središtu Balkana nalazi se Kopaonik, jedan od najlepših planinskih masiva Jugoistočne Evrope. Podatak o 200 sunčanih dana godišnje i više od 150 pod snegom, na prosečnih 1800 metara nadmorske visine, jasno govori da možete da dođete – kad god poželite.

Za svaki udoban boravak je potrebno naći adekvatan smeštaj da bi uživanje bilo potpuno. Na Kopaoniku je ponuda velika a u takvim uslovima nije baš ni lako odabrati smeštaj čiji kvalitet i  wellness&spa  usluge omogućavaju odmor i relaksaciju na vrhunskom nivou. Kod profesionalaca koji vode MujEn Lux hotela sve izgleda lako i bez stresa. Stoga ako Vam je potrebno opuštanje ne propustite priliku da ih posetite.

Zimi će vas dočekati temperature blaže od očekivanih za visoku planinu, nestvarni prizori beline, četinara pod snegom i kompletna ponuda najpoznatijeg srpskog skijaškog centra. Smeštajni kapaciteti, od najluksuznijih hotela do planinarskih domova, desetine žičara i ski-staza, beskrajne mogućnosti za rekreaciju i zabavu, razlozi su što na Kopaoniku tokom zime baš svaki gost lako pronađe svoje mesto. Ne zaboravite da istražite istočne i zapadne padine planine, sa manje posetilaca, ali podjednako privlačne.

Planina leti u potpunosti pokazuje bogatstvo kojim je zaslužio zvanje nacionalnog parka, sa čak 13 rezervata. Staze zdravlja i mira, zvukovi i mirisi prirode, brojni vidikovci, pašnjaci i šume, tereni su i okruženje u kojem ćete uživati u šetnji, planinarenju, vođenim pešačkim turama, školama u prirodi, jahanju, planinskom biciklizmu, branju lekovitog bilja i sakupljanju šumskih plodova, paraglajdingu, sportovima na uređenim terenima…

Ovaj predeo je bogat vodom, pa potražite skrivene planinske izvore, potoke, vodopade… Posetite lekovita vrela na padinama planine u Jošaničkoj, Lukovskoj, Kuršumlijskoj banji, krenite u avanturu do bukova     Samokovske reke i 80 metara visokog vodopada Jelovarnik na Zaplaninskoj reci. U blizini je i čudesno Semeteško jezero, sa neobičnim plovećim ostrvima sa zelenilom i drvećem.

Znate li da je mesto sa ostacima crkve, na jednom od najlepših vrhova na planini, vojvoda Živojin Mišić nazvao Nebeske stolice? Ne propustite jedinstven pogled na predeo, kojem su se vekovima divili poštovaoci ove planine. Izaberite svoju stazu, u skladu sa fizičkom spremnošću, ili koristite žičare… sve do mauzoleja u kojem, po sopstvenoj želji, počiva čuveni srpski botaničar Josif Pančić, istraživač, naučnik, i zaljubljenik u veličanstvenu planinu i njen živi svet.

Showing 7 comments
 • Sima
  Reply

  “Kopaonik, Kopaonik, na sve strane kiseonik…” I To je sve što ću reći!

 • Zoki Zen
  Reply

  Kopaonik jeste prelep, ali ipak nije za svačiji džep. Bilo bi lepo da su cene malo niže pa da svi možemo da idemo češće.

 • Ljilja
  Reply

  Meni je Kopaonik najlepši leti. Toliko prirode i zelenila na jednom mestu, vazduh je svež i čist i ima dosta staza za šetnju. Pravo uživanje.

 • Toma
  Reply

  Bio sam pre par godina i bilo mi je lepše nego na moru. Bazen u hotelu, pa možeš da se kupaš, a možeš i da se sunčaš na klupama ispred hotela, ili odeš na neku livadu. Ma predivno.

 • Nada
  Reply

  Kad sam bila dete, vodili su nas na eksurzije u hotel Junior. Taj hotel i te eksurzije će mi uvek ostati u najlepšem sećanju. Nadam se da i dalje škole decu vode tamo.

 • Darko
  Reply

  Nažalost, mislim da je hotel Junior sada preuređen i da više nije namenjen samo deci i mladima. Moji prijatelji su pre par godina bili tamo na nekoj svadbi, tako da mislim da sada hotel ima drugačiju funkciju, ali opet, treba proveriti.

 • Zagorka
  Reply

  Planina za dušu i telo kakoj nema ravne. Svuda pođi, ali na Kopaonik ponovo dođi!

Postavi komentar

Pogledajte i ove lokacije
Kontaktirajte nas

Koristi druge simbole captcha txt