Šarene taljige

 In Uspomene

Da biste proveli romantičan vikend ili kraći odmor za dvoje nije nužno da otputujete u Pariz ili Rim. Uz pravu osobu nekada sve što vam treba su duge šetnje po svežem fruškogorskom vazduhu, rumeni zalasci sunca za vojvođanskom ravnicom i uživanje u nadaleko čuvenoj sremačkoj kuhinji. A imamo sve: od domaćih kobasica i kulena, raznih slasnih i masnih radosti za stomak i oči, pa sve do domaćih krofni i domaćeg fruškogorskog vina. E baš za to izabrati šarene taljige treba…

Inače, Banja Vrdnik je i poznata vojvođanska banja, pa tako imate mogućnost posete bazenima koji su u neposrednoj blizini i nude veoma kvalitetnu uslugu i rashlađivanje u vrelim letnjim danima. Zimi je tu zatvoreni bazen sa stalnom temperaturom od 32C. Voda pomaže u zaceljivanju rana i kod reumatskih oboljenja. Iako imamo odličnu gradsku vodu sa izvorišta u Rumi preporučujemo za piće vodu Jazak, gaziranu i  negaziranu. Samo mesto se prvi put pominje u pisanim dokumentima pre 700 godina ali tragovi boravka ljudi ovde sežu u kameno doba. Vrdnik je i vazdušna banja, boravak ovde znatno olakšava respiratorne probleme / astma kod dece i odraslih npr. /

Naša ulica, zvanično Milice Stojadinović a kolokvijalno Gospodski red predstavlja vrdničko dedinje. Početkom prošlog veka  su tu stanovali visoki službenici rudnika mrkog uglja koji je prvo bio u vlasništvu grofova Pejačevič zatim Gvida Pongraca a između dva rata je bio državni. Konak “Šarene taljige” se nalazi u kući u kojoj je živeo finansijski direktor.

Boravak kod nas pruža mogućnost potpunog opuštanja i uživanja u miru i tišini koju remeti samo cvrkut ptica. Nama je posebno drag jedan žutokljuni kos koga zovemo Kole. U jesen se pojavi i poneka veverica, nadamo se da ćete vi deliti naše mišljenje da su veoma simpatične.

I to sve samo za vas dvoje. Bez gužve. Bez obaveza. Bez ičega što će remetiti ove male, a veoma dragocene trenutke u kojima samo retki uživaju.

I nemojte nam verovati na reč.

Dođite i uverite se lično.

Vaši domaćini

Suzana i Ninoslav

+381/631829192

+381/641454430

Novo na sajtu

Postavi komentar

Kontaktirajte nas

Koristi druge simbole captcha txt