Pravo mesto za odmor

 In Zanimljivosti

Neka mesta jednostavno se moraju obići, koja pa to zavisi od ličnih sklonost ali kada je Srbija u pitanju postoji nekoliko mesta na koja neizostavno treba posetiti jer predstavljaj pravo mesta za odmor.

Tara
Kada je jednom posetite, senovita, pomalo divlja i uvek prijatno sveža Tara biće planina kojoj ćete se sigurno vraćati. Tara ima i sunčane pašnjake, jezera, litice, kanjone, vidikovce, jedinstvene šumske puteve, koji pružaju mogućnost za beskrajno pešačenje… Razloga za dolazak ima mnogo, a planina je pravo mesta za odmor i nudi par kompleksa gde se može potražiti smeštaj i komfor, u čemu i jeste njena draž. Sklonjena od glavnih puteva, Tara ostaje onakva kakva je od davnina, sačuvana od preteranog prisustva čoveka.

Srebrno jezero
Srebrno jezero je, zbog blizine velikih gradova, popularno izletište sa kompletnom ponudom za odmor i rekreaciju. Uživajte u veslanju, jedrenju, skijanju na vodi, na plažama ili glavnom šetalištu sa kafeima i restoranima, ali imajte u vidu da samo duži boravak daruje mogućnost otkrivanja tajnih lepota ovog prostora. Smeštajnih kapaciteta ima dovoljno, od vrhunske ponude hotela, do kampova i privatnih vila, pa planirajte da sebi priuštite aktivan odmor i opuštanje, ali i razmišljanje, učenje…

Vrnjačka Banja
Vrnjačka Banja je naša najstarija, najpoznatija, najposećenija banja. Banja sva u superlativima. Bogata raskošnom prirodom i turističkim atrakcijama, pravo je mesto za odmor i uživanje. U koje god doba godine da posetite Vrnjačku Banju nećete je zateći van sezone. Čitave godine Banja dočekuje turiste svih generacija. Idealna je za porodice sa decom, za penzionere, sportiste, ljubitelje prirode, za sve one koji će posle boravka u Banji potvrditi da s pravom nosi titulu Kraljice banjskog turizma.

Perućac
Veštačko jezero Perućac nastalo je izgradnjom hidrocentrale „Bajina Bašta”. Najveći deo ovog jezera zagrlile su jako strme obale omeđene kamenim liticama, pa dubina na nekim mestima pri samoj obali je već od 3 do 8 metara. Ovo jezero se ušuškalo u okrilje planine Tare i prirodnog zavoja reke Drine između Višegrada i Bajine Bašte. Skoro 50 km je dugačak ovaj deo jezera, a širina varira od 100 do čak 1100 metara i što je jako interesantno, celim svojim delom je plovno, sa maksimalnom dubinom od preko 80 metara, što predstavlja svojevrsnu atrakciju za obilazak brodom koji saobraća na relaciji od Perućca do Višegrada.

Zlatibor
Zlatibor je planina koja ostaje prostrana, prepuna vazduha i tiha, koliko god posetilaca da ugosti. Velika visoravan i livade pokrivene niskom planinskom travom, koje dozvoljavaju da iz njih izroni tek po koji vrh i šuma četinara, pružaju se dokle pogled seže.
Šetnja, vožnja bicikla, treninzi svih vrsta na izuzetno prijatnom vazduhu, dominiraju letnjom ponudom. Dođite na Zlatibor i imaćete priliku da krenete samostalno ili u organizovanim grupama stazama zdravlja i oporavka, naučite da jašete, razlikujete lekovito bilje, upustite se, bez ikakve pripreme, u tandem let paraglajdingom ili se oprobajte u letnjem tjubingu. Zlatiborske livade ispresecane su rečicama i potocima. Na nekima od njih su pregrađivanjem napravljena kupališta sa plažama.

 

Predlažemo da pogledate

Postavi komentar

Kontaktirajte nas

Koristi druge simbole captcha txt