Banja Koviljača ima svoju Specijalna bolnica za rehabilitaciju, jedan od najsavremenijih rehabilitacionih centara te vrste u Evropi. Ova elitna zdravstvena ustanova za prevenciju, lečenje i rehabilitaciju, uspela je da višedecenijskim iskustvom, na najbolji način, poveže blagodeti tradicionalnog – prirodnog lečilišta sa svim onim što nudi savremena fizikalna medicina i rehabilitacija.

U Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju Banja Koviljača se leče reumatična oboljenja, degenerativne promene zglobova i kičmenog stuba, diskus hernija i stanja nakon operacije diskus hernije, osteoporoza, posttraumatska stanja gornjih i donjih ekstremiteta i kičmenog stuba, lakša oštećenja centralnog nervnog sistema, lezije perifernih nerava, mišićna oboljenja, pojedina ginekološka i kožna oboljenja, sterilitet, limfedem.

U ovoj savremenoj ustanovi, pored sumporovite termomineralne vode, lekovitog blata – peloida i blagotvornog vazduha, primenjuje se niz terapijskih agenasa koje danas nudi savremena fizikalna medicina i rehabilitacija. Neke od terapeutskih procedura su visoko i nisko frekventna magneto terapija, lasero terapija, svi oblici elektro terapije, vakum terapija, horizontalna terapija, sono terapija, ručna, vibro i podvodna masaža, različite vrste specijalnih oblika manuelne masaže (refleksna masaža stopala, manuelna limfna drenaža, Šiacu masaža, ajurvedska masaža), parafino terapija, različiti oblici foto terapije, hidro terapija, hidrokinezi terapija, kinezi terapija, radna terapija.

Takođe, u Specijalnoj bolnici je moguće obaviti preglede uz pomoć najsavremenijih dijagnostičkih aparata kao što su elektromioneurografija, color dopler krvnih sudova, ultrazvučna dijagnostika, osteodenzitometrija, rendgen, kao i brojne laboratorijske analize.

Po svojim smeštajnim kapacitetima, kvalitetnoj ishrani i vrhunskoj usluzi, ubraja se u red evropskih hotela visoke kategorije. U sklopu Specijalne bolnice nalazi se glavni stacionar pod nazivom Novi objekat, dva veličanstvena zdanja sa bogatom istorijom – Vile Hercegovina i Dalmacija, kao i objekat Standard. Sve vile su, sistemom toplih veza, povezane sa glavnim stacionarom i Blatnim kupatilom.

Kao jedan od najstarijih rehabilitacionih centara u Srbiji, osim najsavremenijih metoda lečenja i prirodnih blagodeti, gostima nudi i mogućnost relaksacije i odmora u savremeno opremljenom wellness centru “Kovilje”. U okviru Specijalne bolnice, u zdanju kupatila Kralja Petra I, na površini od 1000m² nalazi se i Wellness centar Kovilje, opremljen otvorenim i zatvorenim bazenom kao i ostalim sadržajima gde se gosti mogu opustiti i uživati u njegovim blagodetima. U wellness centru Kovilje ćete osetiti dobrobit aktivnog odmora i prikupiti snagu za izazove koji su pred vama.

Specijalna bolnica za rehabilitaciju – Banja Koviljača, prva takve vrste u zemlji, ima posebno odeljenje za dečiju rehabilitaciju.

U Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju Banja Koviljača ne poboljšavate samo vaše zdravstveno stanje, već stičete novi stil života koji vam donosi fizičko i mentalno blagostanje.

Postavi komentar

Pogledajte i ove lokacije
Kontaktirajte nas

Koristi druge simbole captcha txt